DDK Rotterdam #4

De Donkere Kamer
Medium

Op woensdag 19 november vindt de vierde editie van De Donkere Kamer Rotterdam plaats met o.a. Carl de Keyzer en Marie-José Jongerius Carl de Keyzer is één van de hoofdgasten. 

Foto: Marie-José Jongerius

Dit jaar is Carl de Keyzer al weer 20 jaar verbonden aan het MAGNUM agentschap. Met hem blikken wij terug op deze jaren en bespreken we zijn toekomstige projecten. Beeldend kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam  schuiven aan om praten over de totstandkoming van het bijzondere kunstwerk Horn of plenty, dat de nieuwe markthal in Rotterdam siert. Marie-José Jongerius is te gast om meer te vertellen over haar project Concrete Wilderness, gemaakt in opdracht van APM terminals. Documentair fotograaf Martijn van de Griendt vertelt over zijn project Life of Maria. En zoals altijd is er een gesproken column. Dit keer met Wouter Sibum, die ons mee neemt door zijn fotoblog Out/Box, over beeldtaal en objecten die hij fotografeert in de openbare ruimte.  

De presentatie van de avond is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ).

Pitch je fotoproject! 
Voor het vaste programma-onderdeel 'Pitch je fotoproject' zoekt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen die hun project op woensdag 19 november 2014 tijdens De Donkere Kamer Rotterdam in drie minuten willen pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten. Met 'Pitch je fotoproject' stelt De Donkere Kamer Rotterdam drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door 'de crowd'. De bezoekers betalen vijf euro entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen. De FotografenFederatie ondersteunt alle pitchende fotografen met een bijdrage. In de bijlage lees je je hoe je kunt aanmelden.

Tickets
Tickets zijn te koop via de website van LantarenVenster. Let op:
- Met je e-ticket krijg je toegang tot de zaal en kun je de muntjes voor de pitch ophalen.
- Tickets kosten 5 euro (betalen direct online).

De Donkere Kamer Rotterdam is een samenwerking van de FotografenFederatie, het Nederlands Fotomuseum en PhotoQ. Het programma concept is bedacht door de FotografenFederatie en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.